Vitamin B12 pogosto imenujemo energijski vitamin

STR Nordic Vitamin B12 ne vsebuje manj kot 1000 µg vitamina B12 v obliki metilkobalamina.

Številni strokovnjaki priporočajo vitamin B12 v obliki metilkobalamina, ker je ta oblika bioaktivna oblika vitamina B12, ki se lahko takoj absorbira v naše telo.

Vsaka embalaža vitamina B12 vsebuje 180 žvečljivih tablet za najhitrejšo in najbolj optimalno absorpcijo.

Zakaj potrebujemo vitamin B12?

Vitamin B12 je potreben za normalno delovanje živčnega sistema in za naše normalne psihološke podporne funkcije. Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi in prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 ima osrednjo vlogo tudi pri normalni tvorbi rdečih krvnih celic in je potreben za normalno raven homocisteina. Poleg tega vitamin B12 prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Ta vitamin običajno dobimo samo iz živalskih virov. Zato se veganom in vegetarijancem svetuje, da dopolnjujejo svojo prehrano z vitaminom B12 v obliki prehranskega dopolnila.

Vitamin B12 je zelo varen vitamin z malo znanimi stranskimi učinki, neglede ali je bil zaužit s hrano ali pa v obliki prehranskega dopolnila.

Naša potreba po vitaminu B12 je odvisna od starosti in naše sposobnosti, da vitamin shranimo v črevesju.

Ker je vitamin B12 zelo fotosenzibilen, tekoča dopolnila s tekočim vitaminom B12 niso priporočljiva.

Vitamin B12 kot metilkobalamin

Vitamin B12 najdemo v telesu v dveh glavnih bioaktivnih oblikah: v obliki metilkobalamina in v obliki adenozilkobalamina. Večina prehranskih dopolnil vsebuje vitamin B12 v obliki cianokobalamina ali pa hidroksikobalamina, ki pa nista obliki vitamina B12, ki ju najdemo v telesu. Takoj po absorpciji mora telo zadnji dve obliki vitamin B12 pretvoriti v metil- in adenozilkobalamin, bioaktivni obliki.

Metilkobalamin je bioaktivna oblika vitamina B12, oblika vitamina B12, ki jo najdemo v telesu.


Preizskusite Vitamin B12 1000 μg za 6 mesecev
Redna cena 39,90 €
Zdaj samo za 19,95 €!

močnim vitaminom B12


Vsebina tablete:
Vitamin B12 (metilkobalamin)1000 µg


Tablete B12 so varna alternativa