Pogoji poslovanja

Splošno

Spletna stran strnordic.si je domača stran za STR Nordic (poslovna številka 2892826-5), ki v Sloveniji prodaja izdelke zasebnim strankam, starejšim od 18 let. Pridržujemo si pravico do spremembe cen, dostave in naših pogojev. Izdelke pošiljamo samo v Slovenijo.

Naslov podjetja je:

STR Nordic Oy
Sarkiantie 409
38200 Sastamala
Finska

Kontaktirate nas lahko na pomocstrankam@strnordic.si.

Rok dostave

Izdelki so običajno dostavljeni v dveh tednih po oddaji naročila.

Način plačila, opomini o plačilu

Izdelki so običajno dostavljeni v dveh tednih po oddaji naročila.

Edini način plačila je preko položnice/računa. Trenutno ne sprejemamo predplačila. Položnica/račun za izdelek je priložen v pošiljki. Ne pozabite uporabiti referenčne številke! (referenčno številko vpišite samo v naziv plačila, v okence za referenco na položnici ne boste mogli vnesti referenčne številke, saj plačujete v tujino – Finska). Računi/položnice imajo rok zapadlosti, ki je 21 dni po odpremi paketov.

Če račun ostane neplačan, vam bomo 10 dni po prvotnem datumu zapadlosti računa poslali e-poštni opomnik. Če račun/položnica še vedno ni plačana 14 dni po prvotnem datumu zapadlosti, vam bomo poslali papirno obliko opomina o plačilu. Za papirno obliko opomina o plačilu zaračunamo 2 €. Papirni opomin o plačilu ima rok zapadlosti 15 dni po izdelavi. Če račun/položnica še vedno ne bo plačana, bomo 20 dni od izdelave prvega papirnatega opomina poslali drugi papirni opomin o plačilu. Za drugi papirni opomin o plačilu zaračunamo 2 €. Drugi papirni opomin o plačilu ima prav tako rok zapadlosti 15 dni po izdelavi.

Naročnina

Z oddajo naročila sprejmete naročnino na izdelek. Vsak izdelek ima različen cikel dostave.

Cikel dostave pošiljk lahko kadar koli spremenite. Obrnite se na podporo za stranke.

Naročnina velja za nedoločen čas, dokler naročnine ne prekličete ali izdelka ne vrnete. Naročnino lahko kadar koli prekličete tako, da kontaktirate našo podporo za stranke na: pomocstrankam@strnordic.si

Naročila

Izdelke se pošlje na vaš naslov, kjer jih boste dobili neposredno v vaš poštni nabiralnik.

Večina izdelkov je dobavljenih v ločenih paketih. Če ste naročili več izdelkov, boste najverjetneje prejeli več pošiljk/paketov.

Naročanje

Obdelava naročila
Naročila se obdelajo po prejemu. Če opazimo težavo z naročilom, lahko naročilo prekličemo.

Potrditev naročila
Po oddaji naročila boste prejeli elektronsko sporočilo o potrditvi naročila. Potrditev naročila bo vsebovala podatke o plačilu naročila, cenah in prihodnjih pošiljkah.

Pravica do odstopa od pogodbe

Imate pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopite od te pogodbe. Odpovedni rok bo potekel po 14 dneh od dneva, ko vi ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo navedete vi, pridobi fizično posest nad blagom. (Upoštevajte, da imate vedno pravico, da svojo naročnino kadar koli brezplačno prekličete tako, da kontaktirate našo podporo za stranke.)

Za uveljavljanje pravice do odstopa od pogodbe in vračila blaga nas morate (STR Nordic Oy, Sarkiantie 409, 38200 Sastamala, Finska, e-pošta: pomocstrankam@strnordic.si) obvestiti o vaši odločitvi o odstopu od te pogodbe in vračilu blaga z jasno izjavo, kot je e-pošta. Uporabite lahko priložen obrazec za odpoved, vendar to ni obvezno.

Za izpolnitev odpovednega roka zadošča, da pošljete vaše sporočilo o uveljavljanju pravice do odpovedi pred iztekom odpovednega roka.

Učinki odstopa od pogodbe

(1) Če prekličete to pogodbo pred plačilom računa/položnice, bo račun preklican. Preklic računa lahko zadržimo, dokler blaga ne prejmemo nazaj ali dokler ne predložite dokazila o vračilu blaga, karkoli se zgodi prej.

Blago morate poslati nazaj ali nam ga izročiti brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, ko ste nam sporočili odstop od pogodbe. Rok je izpolnjen, če blago pošljete nazaj pred iztekom 14 dni. Neposredne stroške vračila blaga krijete sami. Odgovorni ste samo za vsako zmanjšano vrednost blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, ki presega tisto, kar je potrebno za ugotavljanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Upoštevajte, da zaradi varovanja zdravja in higienskih razlogov sprejemamo vračila le neuporabljenih, neodprtih izdelkov, ki jih je mogoče ponovno prodati.

(2) Če prekličete to pogodbo po plačilu računa/položnice, vam bomo povrnili vsa vaša sredstva, ki smo jih prejeli od vas, vključno s stroški dostave (vključeno v ceno izdelka) (z izjemo dodatnih stroškov, ki izhajajo iz vaše izbire vrste dostave, ki ni najcenejša vrsta standardne dostave, ki jo ponujamo), brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, ko smo obveščeni o vaši odločitvi o preklicu te pogodbe. Povračilo sredstev bomo izvedli z istim plačilnim sredstvom, kot ste ga uporabili za prvotno transakcijo, razen če ste se izrecno dogovorili drugače; v nobenem primeru zaradi tovrstnega povračila ne boste imeli nobenih stroškov. Povračilo sredstev lahko zadržimo, dokler ne prejmemo blaga nazaj ali dokler ne predložite dokazila o vračilu blaga, karkoli se zgodi prej.

Blago morate poslati nazaj ali nam ga izročiti brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, ko ste nam sporočili odstop od pogodbe. Rok je izpolnjen, če blago pošljete nazaj pred iztekom 14 dni. Neposredne stroške vračila blaga krijete sami. Odgovorni ste samo za vsako zmanjšano vrednost blaga, ki je posledica ravnanja z blagom, ki presega tisto, kar je potrebno za ugotavljanje njegove narave, lastnosti in delovanja. Upoštevajte, da zaradi varovanja zdravja in higienskih razlogov sprejemamo vračila le neuporabljenih, neodprtih izdelkov, ki jih je mogoče ponovno prodati.

Vzorčni odstopni obrazec
[Ta obrazec izpolnite in vrnite le, če želite odstopiti od pogodbe.]

Za:
Ime: STR Nordic Oy
Naslov: Sarkiantie 409, 38200 Sastamala, Finska,
Elektronski naslov: pomocstrankam@strnordic.si

Obveščam/Obveščamo [*] vas, da odstopam/odstopamo [*] od pogodbe za prodajo naslednjega blaga [*]/za zagotovitev naslednje storitve [*] ______________________________________________
Naročeno dne [*]/prejeto dne [*] ________________________________________
Ime potrošnika(-ov) ______________________________________________________
Naslov potrošnika(-ov) ____________________________________________________
Datum __________________
*Po potrebi črtajte.

Dodatne informacije o vračilu izdelkov

Kupec je odgovoren za stroške vračila izdelka. Vračil, poslanih s plačilom po povzetju, ne sprejemamo.

Če želite izdelek vrniti, se za dodatna navodila obrnite na podporo za stranke.

Poškodovane ali napačne izdelke lahko vrnete brezplačno. Če prejmete izdelek z napako, se najprej obrnite na podporo za stranke in pojasnite napako.

Spremembe cen

STR Nordic si pridržuje pravico do sprememb cen izdelkov in prihodnjih pošiljk. O tem bomo stranko posebej obvestili. Stranka ima pravico odpovedati svojo naročnino.

Storitve za stranke

Z vsemi vprašanji v zvezi z našo trgovino, izdelki in podatki o strankah se lahko obrnete na podporo za stranke. Pošljite nam elektronsko sporočilo na pomocstrankam@strnordic.si. Na vaš elektronski naslov bomo odgovorili do naslednjega delovnega dne, razen če so naše storitve zasedene.

Problematične situacije

Izdelek ni na zalogi
Včasih je možno, da izdelka ni na zalogi zaradi velikega povpraševanja ali zaradi težav z odpremo. Če pride do večje zamude pri pošiljanju izdelka, vas bomo obvestili po elektronski pošti.

Pomanjkljiv ali napačen izdelek
Če ste prejeli izdelek z napako ali napačen izdelek, se obrnite na podporo za stranke. Če pošljete elektronsko sporočilo, po možnosti vključite sliko izdelka in številko serije.

Reševanje konfliktov
Če imamo nesoglasja glede plačil, pošiljk ali izdelkov, želimo težave rešiti. Če nesoglasij ne morete rešiti, se lahko obrnete ali pošljete pritožbo na izbrani organ, ki je registriran in uvrščen na seznam organov za izvensodno reševanje sporov pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. https://www.gov.si/assets/ministrstva/MGRT/Dokumenti/DNT/varstvo-potrosnikov/SEZNAM-IZVAJALCEV-ZA-IZVENSODNO-RESEVANJE-SPOROV.docx

Prav tako se lahko neposredno obrnete na MINISTRSTVO ZA GOSPODARSKI RAZVOJ IN TEHNOLOGIJO, ki je nacionalna kontaktna točka za SRS in svetuje ali pomaga pri vložitvi morebitne pritožbe, vendar nacionalna kontaktna točka za SRS ni pristojna za reševanje sporov. https://www.gov.si/drzavni-organi/ministrstva/ministrstvo-za-gospodarski-razvoj-in-tehnologijo/

Pritožbo lahko vložite tudi preko evropske platforme za spletno reševanje sporov (ODR). https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Pravnih stroškov ne bomo povrnili, ker zgoraj navedene agencije pomagajo pri reševanju sporov.

Obvestila

Posodabljanje pogojev
Pogoje bomo posodobili vsakič, ko bomo ugotovili, da je to potrebno: ko opazimo, da kaj manjka, ko naredimo nove dodatke ali spremenimo način delovanja. Na dnu strani je navedeno, kdaj so bili pogoji nazadnje posodobljeni.

Posodobljeno 20.03.2023

Pogosto zastavljena vprašanja

Ali bodo vsi naročeni izdelki navedeni v isti potrditvi naročila?
Za vsak naročen izdelek boste prejeli posebno potrditev naročila.

Ali bodo vaši izdelki poslani v posamezni pošiljki?
Da, če ste naročili več izdelkov vam bomo poslali posamezen paket/pošiljko za vsak izdelek.

Kako plačam izdelek?
Izdelke plačate preko položnice/računa, ki je priložen k vaši pošiljki oz. paketu.

Kdaj bo prispelo moje naročilo?
Izdelki so običajno dostavljeni v roku 14 dni od oddaje naročila.

Ali lahko sledim svojemu naročilu?
Ker vsa naročila pošiljamo po navadni pošti, jim ni mogoče slediti.

Kako lahko spremenim datum zapadlosti na računu?
Kontaktirajte našo podporo za stranke na pomocstrankam@strnordic.si

Mnenja/ocene za izdelke poslale stranke
Potrjeno je, da so mnenja/ocene za izdelke poslale stranke, ki so kupile naše izdelke. Prejeli smo jih neposredno od strank preko naše podpore za stranke (ali od strank, ki so odgovarjale na ankete o zadovoljstvu strank/zahteve za oceno izdelkov). Za nekatere naše nove izdelke bomo morda prosili preizkuševalce izdelkov, da podajo svoje povratne informacije o izdelku. Preizkuševalec izdelkov ni dolžan podati pozitivne povratne informacije v zameno za testiranje izdelka.

Mnenja in ocene izdelkov od naših strank, ki so naročile izdelke, se zaprosijo po e-pošti. Tako smo lahko prepričani, da je oseba dejansko kupila izdelek. Poleg tega lahko naša podpora za stranke po e-pošti prejme splošne povratne informacije o izdelkih, na katerih se lahko preveri, ali je oseba dejansko naša stranka.