B12

Vitamin B12

Vitamin B12, 1000 µg (metilkobolamin)

Vitamin B12 pogosto imenujemo energijski vitamin.

STR Nordic Vitamin B12 vsebuje ne manj kot 1000 µg vitamina B12 v obliki metilkobolamina.

Številni strokovnjaki priporočajo vitamin B12 v obliki metilkobalamina, ker je ta oblika bioaktivna oblika vitamina B12, ki se lahko takoj absorbira v naše telo.

Vsako pakiranje vitamina B12 vsebuje skupno 180 žvečljivih tablet za najhitrejšo in najoptimalnejšo absorpcijo.

Zakaj potrebujemo vitamin B12?

Vitamin B12 je potreben za normalno delovanje živčnega sistema in za naše normalne psihološke podporne funkcije. Vitamin B12 prispeva k sproščanju energije pri presnovi in prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 ima tudi osrednjo vlogo pri normalni tvorbi rdečih krvnih celic in je potreben za normalno raven homocisteina. Poleg tega vitamin B12 prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema.

Ta vitamin običajno dobimo samo iz živalskih virov. Zato se veganom in vegetarijancem svetuje, da dopolnjujejo svojo prehrano z vitaminom B12 v obliki prehranskega dopolnila.

Vitamin B12 je zelo varen vitamin z malo znanimi stranskimi učinki, ne glede ali je bil zaužit s hrano ali pa v obliki prehranskega dopolnila. Naša potreba po vitaminu B12 je odvisna od starosti in naše sposobnosti, da vitamin shranimo v črevesju.

Pomanjkanje vitamina B12 lahko zdravimo z dopolnili. Uporabljamo visoke odmerke predvsem v obliki tablet po 1000 µg. Ti predstavljajo alternativo injekcijam vitamina B12.

Ker je vitamin B12 zelo fotosenzibilen, tekoča dopolnila s tekočim vitaminom B12 niso priporočljiva.

Vitamin B12 kot metilkobolamin

Vitamin B12 najdemo v telesu v dveh glavnih bioaktivnih oblikah: v obliki metilkobalamina in v obliki adenozilkobalamina. Večina prehranskih dopolnil vsebuje vitamin B12 v obliki cianokobalamina ali pa hidroksikobalamina, ki pa nista obliki vitamina B12, ki ju najdemo v telesu. Takoj po absorpciji mora telo zadnji dve obliki vitamina B12 pretvoriti v metil- in adenozilkobalamin, bioaktivni obliki. 

Metilkobalamin je bioaktivna oblika vitamina B12, oblika vitamina B12, ki jo najdemo v telesu.

Vsebina tablete

Vitamin B12 (metilkobalamin)1000 µg

Vitamin B12, 1000 µg (metilkobalamin)

Primerno za vse starejše od 15 let, tudi za nosečnice in doječe matere.

Priporočeni dnevni odmerek:  1000 µg vitamina B12

Samo 39,90€ za 6 mesečno uporabo!